Besparen op verzekeringen?

Wij geven je handvatten!

Veel Nederlands zijn het afgelopen jaar in financiële knel beland. Zo’n 45% van de huishoudens in ons land komt maandelijks maar moeilijk rond en bespaart daarom noodgedwongen op allerlei zaken; zo ook op verzekeringen. Natuurlijk is het altijd een goed idee om je verzekeringen goed onder de loep te nemen. Maar het besparen an sich moet wel op een verantwoordelijke manier gebeuren, het is namelijk niet altijd geheel zonder risico. Daarom zetten wij een aantal adviezen onder elkaar.

Verhogen van het eigen risico: doen of laten?

Door het eigen risico te verhogen, vallen (maandelijkse) premies onderaan de streep wat lager uit. Dat klinkt erg aanlokkelijk, maar of het nu ook echt verstandig is hangt af van de financiële situatie. Is er geen gelegenheid om, indien nodig, het hele eigen risicobedrag in één keer te betalen? Dan raden wij het verhogen van je eigen risico ten zeerste af! Vooral bij kwetsbare huishoudens met een laag inkomen moeten júíst alle risico’s gedekt zijn.

Een allrisk dekking op de inboedelverzekering zonder maximale bedragen

Een allrisk verzekering voor een inboedelverzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor je persoonlijke bezittingen. Het dekt niet alleen schade veroorzaakt door brand, inbraak en waterschade, maar ook andere onvoorziene gebeurtenissen zoals per ongeluk iets laten vallen of omstoten. Zelfs als de schade jouw eigen schuld is, zal een allrisk verzekering nog steeds dekking bieden. Met deze verzekering hoef je jezelf zich geen zorgen te maken over onvoorziene gebeurtenissen die jouw persoonlijke bezittingen kunnen beschadigen, omdat je weet dat je gedekt bent voor bijna elke situatie. Bovendien is het een geruststellend idee dat je in geval van schade aan uw bezittingen niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Voor cliënten onder bewind, kan dit dus zeer interessant zijn.

Dubbele dekkingen

Het kan zo zijn dat verschillende verzekeringen hetzelfde risico dekken. Dit wordt ook wel een dubbele dekking genoemd. Het komt bijvoorbeeld vaak voor bij medische kosten in het buitenland, door reis- en zorgverzekeringen. Zonde, want een dubbele dekking betekent niet dat het bedrag dubbel uitgekeerd wordt. Let hier dus goed op.

Pakketkorting

Onderzoek de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor pakketkorting indien je meerdere verzekeringen afsluit bij één partij. Bij Zeker Polis zit dit standaard inbegrepen.

Zit je na het lezen van dit artikel nog steeds met vragen over besparen op verzekeringen? Of wil je graag advies inwinnen? Bij Zeker Polis staan wij altijd voor je klaar. Neem telefonisch contact op via het nummer
030- 401 04 04, of mail naar info@zeker-polis.nl.